El Tour de França és la cursa ciclista més famosa del món

Vídeo: El Tour de França és la cursa ciclista més famosa del món

Vídeo: ВКУСНАЯ ЕДА ИЗ ПРОСТЫХ ПРОДУКТОВ В КАЗАНЕ 2 РЕЦЕПТА Узбекский суп - YouTube 2024, Maig
Anonim
Participants al Tour de França 2012

Tour de França: la cursa ciclista més famosa del món, la història de la qual ja té uns 100 anys. Enguany se celebra la 99a competició, en què participen 22 equips (9 ciclistes cadascun). La cursa se celebra tradicionalment al juliol, durant tres setmanes els atletes hauran de superar la distància de 3497 km, que recorre Bèlgica, França i Suïssa.

El mític Tour de França es va establir per primera vegada com un projecte publicitari per al diari francès L'Auto per competir amb les curses ciclistes París-Brest i Bordeus-París existents aleshores. L'èxit va ser tan fort que la difusió del diari després del final del Tour de França va augmentar 2, 5 vegades, en els anys posteriors la competència va alimentar anualment l'interès dels lectors per la publicació. El nombre de subscriptors de L'Auto en 30 anys ha passat de passar de 25 mil a una mida realment increïble: durant la competició de 1933, 854 mil lectors compraven el diari cada dia. Avui, l’organitzador de la cursa de bicicletes és el Tour de France Society, que forma part d’un mitjà de comunicació que inclou el diari i el diari L’Équipe (aquest és el nou nom de L’Auto). El Tour de França se celebra anualment, amb un descans en la competició, només durant la Primera i la Segona Guerra Mundial.

Els participants a la Volta Ciclista de França 2012 pugen a la ciutadella de Namur
Els participants a la cursa ciclista del Tour de França del 2012 passen per la catedral de Rouen

La famosa samarreta groga, que rep el guanyador, es pot considerar un autèntic símbol de la cursa ciclista. El color de la samarreta no es va triar per casualitat: inicialment es va associar amb el patrocini de la premsa groga, el diari L'Auto (les pàgines de l'edició eren de fet grogues). A més d’aquest color, n’hi ha d’altres: la samarreta verda la rep el ciclista que va guanyar l’esprint, la blanca és el millor pilot jove i la samarreta amb lunars la porta aquell que no té igual a les carreres muntanyes! Cal destacar que l’aspecte del color pèsol també és natural: es corresponia amb el disseny de la fàbrica de xocolata Poulain Chocolate, que també va patrocinar el Tour de França i va introduir aquest premi. A més, els organitzadors presenten un altre signe distintiu: un número especial escrit en blanc sobre fons vermell (en lloc de negre sobre blanc). Es concedeix al pilot més agressiu, que és seleccionat diàriament per un grup d’experts en funció dels resultats de la cursa.

Per descomptat, no totes les bicicletes són aptes per participar en competicions, al lloc web de Culturology. Ja hem escrit sobre les bicicletes més de moda dels principals dissenyadors, sinó també sobre tricicles i fins i tot comestibles.